Renovarea apartamentului

Renovarea apartamentului: Sfaturi utile pentru un proiect de succes

Cu toate că alegerea finisajelor și a pieselor de mobilier poate fi deosebit de plăcută, aceasta nu este singura ta responsabilitate, dacă urmează să renovezi un apartament. Pentru o reamenajare reușită, există multe detalii pe care să le iei în considerare, de la înlocuirea instalației electrice, la alegerea zugrăvelii sau a corpurilor de iluminat.

 

Alături de toate acestea, trebuie să te ocupi și de curățenie după renovare, misiune care poate fi descurajantă. Pentru a-ți transforma renovarea apartamentului într-un succes, avem pentru tine câteva recomandări folositoare, în continuarea acestui articol.

 

 

Ce greșeli să eviți pentru o renovare reușită a apartamentului?

 

Nu de puține ori, se întâmplă ca renovarea apartamentului să fie dezamăgitoare, din cauza unor greșeli frecvente. Îți recomandăm să nu începi reamenajarea, fără un plan bine pus la punct, care să includă bugetul și toate reparațiile și îmbunătățirile pe care vrei să le aduci locuinței tale.

 

Acordă atenție personalului pe care îl alegi pentru a realiza lucrările și fă-ți timp, pentru a supraveghea evoluția lor. Nu în ultimul rând, alege cu grijă materialele pe care le vei utiliza. Deși poți fi tentat să economisești bani cu materiale mai ieftine, calitatea acestora te poate dezamăgi pe termen lung.

 

 

Pași de urmat pentru renovarea apartamentului

 

În funcție de modificările pe care vrei să le aduci apartamentului tău, există mai mulți pași pe care trebuie să îi urmezi, pentru o renovare ca la carte. Iată care sunt aceștia:

 

  • Înlocuiește instalațiile electrice și sanitare

 

Renovarea se realizează din interior spre exterior, motiv pentru care vei începe cu înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare. În această etapă, se verifică și înlocuiesc prizele, cablurile și țevile.

 

  • Repararea pereților

 

O renovare nu este completă, fără o nouă zugrăvire, însă înainte de aplicarea vopselei, se curăță și repară pereții. Prin urmare, trebuie să ai în vedere îndepărtarea zugrăvelii vechi și a diferitelor denivelări ale pereților, pentru a fi apoi zugrăviți în culoarea dorită.

 

  • Izolarea termică

 

Izolarea termică este o altă etapă importantă din renovarea apartamentului, având rolul de a îmbunătăți eficiența energetică. Tot acum poți lua în considerare instalarea unei centrale termice sau încălzirea prin pardoseală.

 

  • Înlocuirea pardoselii

 

Dacă gresia, faianța și parchetul din apartamentul tău sunt într-o stare bună, poți alege să le recondiționezi. În timp ce parchetul din lemn se rașchetează și lăcuiește, plăcile ceramice capătă un nou aspect, prin înlocuirea chitului de rosturi.

 

  • Vopsirea pereților

 

Vopsirea pereților este un alt pas, ce va da o nouă viață apartamentului tău este. Lavabilul se aplică după un strat de amorsă, fiind ultima sarcină mai solicitantă pe care o ai, până la finalizarea lucrărilor.

 

Tot ce îți mai rămâne de făcut acum este să te ocupi de redecorare, alegând obiectele de mobilier, articolele textile și obiectele de decor, ce îți personalizează apartamentul și îl transformă în spațiul perfect de locuit.

 

Bineînțeles, nu te poți muta în apartamentul proaspăt renovat, fără o curățenie temeinică. Iar dacă ai nevoie de ajutor, caută pe internet „firme de curățenie prețuri”, pentru a găsi o echipă profesionistă care să te ajute.

 

Îți dorești o ofertă personalizată de curățenie după constructor? Contactează-ne la 0721 871 851 sau rezervă de pe site și beneficiază de 5% reducere. Echipa Elite Cleaning este aici pentru tine, cu soluții complete de curățenie, adaptate nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *